2011. február 13., vasárnap

Moszkva

Moszkvát könnyű megszeretni, De nehéz megismerni. Nem kiismerhetetlen a város, csak hatalmas. 2-3 év tizeddel ezelőtt a Lenin hegyről, onnan , ahol most a 30 emeletes Lomonoszov egyetem karcsú tornyai magasodnak, tiszta, csillag fényes estéken még jól lehetett látni a város határait. Ma már van egy ennél magasabb kilátó is Moszkvában, az 537méteres  osztankinoi televíziós torony, amelynek " Hetedik mennyország " nevű -nem egyszer a szó legszorosabb értelmében felhők feletti -étterméből még messzebbre tekinthetünk. De bármilyen jó is az idő, bármilyen jó is a szemünk, még innen sem láthatunk
el Moszkva határáig. Ahol a horizont véget ér, ott is hunyorgó fények jelzik: még az is Moszkva.





Moszkvai divat:

A kettő összevetéséből számos szép és érdekes ruhadarab, kiegészítő, sminkcucc, dizájntermék került ki, de cipőfanatikus lévén, most egy-két graffitis egyedi cipőterveit tűzöm napirendre, spékelve kiegészítőkkel és pólókkal.
Elvetemültebb és egyedibb dolgot aligha találhattam volna, mint a brit firkász és dizájner, Insa 26 centis magas sarkúja, melynek alsó része állítólag elefántszarból van elkészítve. Na, erre lehet gombokat varrni, mellesleg – ha ez még nem lett volna elég ijesztő – a kinézete is elég morbid, de színes és Insa jellegzetes péniszformájú motívuma is rákerült.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése