2011. február 13., vasárnap

Je' aime Paris

Az utazás egy örök emlék. A városlátogatás az utazás egy speciális formája, amelynek során nemcsak kikapcsolódunk, de rengeteg információ, látnivaló, érdekesség, különböző emberek és kulturák gazdagítják ismereteinket, szélesítik látószögünket. Ezen a lapon olyan információkat, tudnivalókat találnak, amelyek egy párizsi városlátogatás során mindenképpen hasznosak lehetnek.
Jó ha tudjuk már az utazás előtt: mikor utazzunk Párizsba, milyen a párizsi időjárás, melyek a legfontosabb párizsi látnivalók, ezeket hogyan tudjuk megközelíteni, milyen a párizsi közlekedés, hogy tervezzük meg a néhány eltöltött napot, hogy tartanak nyitva a párizsi múzeumok.
A tudnivalókon, információkon és a Párizs környéki látnivalókon túl lapunkon egy párizsi szállás kereső oldal is segíti az utazás megszervezését, hogy tényleg felejthetetlen élményt nyújtson a párizsi városlátogatás.

Párizs megér egy misét, Párizs a fények városa, Párizs a divat fővárosa,  Párizs a konyhaművészet hazája, Párizs a művészetek, kiállítások otthona... ezek nem csak szólamok, de ahhoz; hogy átérezzük a párizsi életmódot mindenképpen személyesen kell megtapasztalnunk.  Ha Párizsban járunk, akkor érthetjük meg igazán, hogy a párizsi ember joggal büszke városára.
Érkezhetünk autóval, repülővel, vonattal a párizsi látnivalók megtekintéséhez a jól kiépített  metrot és az RER-t (gyorsvasút) használjuk, így elsõként szerezzünk be egy metro, RER térképet. A mindenki által ismert nevezetességek, mint Eiffel torony, Diadalív, Notre Dame, Louvre, Montparnasse, Montmartre, Sacre Ceourt mellett Párizs számos érdekességet, látnivalót kínál. A dinamikusan fejlődő városban a modern művészet épületeit is megtalálhatjuk: Pompidou központ, Defense (felhőkarcolók az üzleti negyedben a modern Diadalívvel). A látnivalók, nevezetességek sokaságának megtekintése mellett szakítsunk idõt arra is, hogy sétálgatunk a Champs Elysées-n, a Latin negyed hangulatos utcáiban, a Bastille-nál, üljünk le egy kis idõre a Szajna parton, térjünk be egy hangulatos kávézóba,valamint semmiképp ne mulasszuk el az éjszakai nyüzsgõ életet, a show-k, kabarék világát. Mindezekre sajnos egy hétvége kevés! De már pár nap eltöltése után megérinti az embert Párizs szelleme, így biztosan rendszeres látogatója lesz e gyönyörű, lüktetõ városnak.  Ha több idõnk van, nem csak egy hétvége, akkor feltétlenül tekintsük meg Párizs környékét is, ahol szintén rengeteg a látnivaló, nagyon könnyen elérhetõ RER-rel vagy vonattal: Disneyland, Versailles-i kastély, Fontainebleau.
Ha nem beszélünk franciául, akkor ne feledjük, hogy az utazás elengedhetetlen kelléke a szótár és néhány alapszó (bonjour, merci) használata! A párizsi emberek kedvesek, segítõkészek, ha az anyanyelvükön próbálkozunk, mert a rengeteg turista ellenére még mindig kevés helyen beszélnek angolul, vagy németül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése